fbpx

Instagram shopping: dé trend van 2021

Zien, klikken, kopen. Dat is wat er hedendaags steeds meer gebeurt via Social Media. Webshops lijken plaats te gaan maken voor ‘social media winkels’. Waar men eerst in berichten verwees naar de ‘link in bio’, kan men nu via Instagram direct doorlinken naar het desbetreffende product. Maar hoe werkt het? En waarom moet jij als ondernemer hier mee aan de slag? We leggen het uit in onze blog!

Wat is Instagram Shopping?

Instagram Shopping is een tool binnen Instagram waarmee je jouw producten kunt inladen op je Instagram profiel. Zo heb je als het ware een webshop, maar dan op je eigen Instagram account. Het handige van Instagram Shopping is de ‘product tag’ functie. Hierdoor kun je in een bericht of story het desbetreffende product taggen. Men wordt dan direct doorgestuurd naar de productpagina zonder Instagram te verlaten. De (potentiële) klant ziet dan de productinformatie, prijs en beschrijving van jouw website, maar dan op Instagram.

Instagram shopping instellen.

Voordat je aan de slag kunt gaan met verkopen via Instagram moet je enkele stappen doorlopen.

1. Check of je in aanmerking komt. 
Om producten te verkopen via je eigen Instagram pagina, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

✔︎ Je bedrijf moet gevestigd zijn in een ondersteunde markt. Nederland en België vallen onder deze markten.
✔︎ Je verkoopt fysieke goederen.
✔︎ Je voldoet aan het handelsbeleid van Instagram.

2. Koppel je catalogus.
Voldoe je aan alle bovenstaande eisen? Dan hoef je nog maar een paar stappen te volgen om producten te gaan verkopen. Als eerste moet je jouw Instagram account omzetten in een professioneel account, ook wel bedrijfsaccount genoemd. Wanneer je een bedrijfsaccount hebt, kun je relevante bedrijfsinformatie toevoegen, zoals de openingstijden, het adres, het telefoonnummer en een link naar je website. Bij het omzetten is het zaak dat je jouw Instagram account, koppelt aan een Facebookpagina.

Zodra je een bedrijfsaccount hebt hoef je alleen nog je Instagramprofiel te koppelen aan een Facebook catalogus. Bij het koppelen kun je kiezen tussen 2 verschillende productcatalogus, namelijk Catalogus beheer en e-Commerce catalogus partner. Als je gebruik wilt maken van product tags en stickers op Instagram kies je voor een e-Commerce catalogus.

 

 

Instagram Shopping

Aan de slag, producten taggen!

Nu je shopping is ingesteld kun je aan de slag met jouw ‘winkel’ binnen Instagram. Het taggen van producten werkt in principe hetzelfde als het taggen van personen op foto’s.

  1. Kies een toffe foto die je wilt uploaden en verzin een leuke omschrijving.
  2. Tik op de plaats van de foto waar je een product tag wilt plaatsen.
  3. Zoek de naam van het product in je Catalogus.
  4. Klaar? Druk dan op ‘Delen’.


Simpel toch?!

Aandacht trekken op social media?

Wil jij je (potentiële) doelgroep op een creatieve manier aanspreken, maar weet je niet hoe? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. De koffie staat klaar op ons vernieuwde kantoor in Oirschot! 

Koekje erbij?! Nee, geen stroopwafels, lange vingers of een gevulde koek. Maar een piepklein tekstbestandje voor jouw pc zodat jij een uniek persoon bent. Je bent tenslotte toch geen nummer!