Instagram: dit gaat er veranderen in 2022!

Dat ook Instagram blijft vernieuwen, verrast ons niet. Ze worden immers op de voet gevolgd door concurrenten als TikTok en YouTube. Met nieuwe functionaliteiten gaan ze onverbiddelijk deze concurrentie aan.

Een abonnement op Instagram

Instagram is achter de schermen bezig met het uitrollen van een nieuwe functie: abonnementen. Een zeer interessante tool voor populaire creators. Het geeft ze de mogelijkheid om exclusieve content te delen met betaalde volgers. Instagram lijkt hiermee in de voetsporen te willen treden van het razend populaire ‘OnlyFans’, een Britse website waarbij men tegen een maandelijkse betaling abonnees toegang kan bieden tot persoonlijk beeldmateriaal.

Meta-CEO Mark Zuckerberg (eigenaar van Instagram) zegt dat hij het fijn vindt om met nieuwe tools te komen waarmee creators hun geld kunnen verdienen met creatief werk. Vooralsnog ziet het er naar uit dat creators zelf hun maandelijkse prijs van het abonnement mogen bepalen, maar het moet ergens tussen de 0,99 en 99,99 euro liggen. Tot zeker 2023 hoeven de creators hier geen deel van af te staan aan Instagram, maar dit zal daarna naar verwachting wel het geval gaan worden.

De volgorde van je feed aanpassen

Het lijkt er echt aan te komen: het aanpassen van de volgorde van je feed op Instagram. Met deze tool kun jij eerder geposte berichten, achteraf aanpassen of naar voren schuiven. Daarnaast gaan er ook geruchten over de mogelijkheid om berichten vast te pinnen bovenaan je feed. Voor bedrijven mega interessant om belangrijke berichten altijd als eerste te tonen. Instagram loopt echter met deze tool weer achter de feiten aan. Het populaire platform TikTok biedt namelijk al de mogelijkheid om video’s vast te pinnen op je profiel.

Wanneer deze tools voor iedereen te gebruiken zijn, weten we niet. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!