Wat is engagement en waarom is het zo belangrijk voor een bedrijf?

De term engagement komt steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Maar waarvoor staat het nou eigenlijk precies? De letterlijke vertaling van engagement is betrokkenheid. Met engagement wordt er gedoeld op het betrekken van de klant binnen jouw bedrijf. Maar waarom is het zo belangrijk? Dat leggen wij jou hier verder uit.

Het proces

Engagement klinkt als een moeilijke term maar is eigenlijk niets meer dan het betrekken van jouw klant in het totale proces. Door een klant te betrekken bij jouw merk creëert dit een klantbinding. Met deze klantbinding ontstaat er een positief beeld over het bedrijf waardoor er sprake is van een wellichte klantloyaliteit. Wanneer een klant wordt betrokken in het proces van een merk zal er vertrouwen ontstaan. Dit vertrouwen is dan ook een erg belangrijke factor die meespeelt bij het proces van oriëntatie tot aankoop.

Hoe pas je het toe?

Hoe kan je engagement toepassen? Creëer een interactie met de klant. Door de klant iets te vragen of iets te willen laten zien zorg jij dat er reactie komt. Hierbij is het de bedoeling dat dit op het perfecte moment gedaan wordt. Zorg dat je weet wanneer de doelgroep met jouw merk actief is en speel hierop in.

Voorbeelden van engagement

Een paar voorbeelden van het toepassen van engagement zijn het opsturen van achtergrondinformatie met aanvullende onderwerpen op iemand zijn gekochte product, het sturen van een mail met persoonlijke aanbevelingen, de klant motiveren om een beoordeling over een product of dienst vrij te geven of de klant op de hoogte te houden van nieuwtjes.

Do’s en don’ts

Wanneer je dit goed wil aanpakken zijn er een paar do’s en don’ts. Wat je zeker moet doen bij het realiseren van engagement is het uitzoeken waar jouw klant rond welke tijd te vinden is en via welke weg je deze kan benaderen. Wat je zeker niet moet doen is het benaderen van klanten op een ongelukkige tijd en plek. Geen belletje doen tijdens de werktijden dus!

ENGAGEMENT

Engagement toepassen binnen jouw bedrijf met onze hulp

Engagement is dus een belangrijke factor die meespeelt bij het opbouwen van klantloyaliteit. Laat je klant betrokken voelen bij jouw merk en zorg voor een juiste relatie tussen deze twee bindingsfactoren. Zie jij dit graag voor jouw merk, maar weet je niet hoe?
Kom eens op de koffie en dan kunnen we samen sparren hoe wij dit kunnen toepassen binnen jouw bedrijf!