fbpx

Employer Branding

Het belang van een sterke employer branding is de laatste jaren enorm toegenomen. De huidige arbeidsmarkt is zeer competitief en het aantrekken van talentvolle en gemotiveerde medewerkers is een uitdaging voor veel organisaties. Maar wat is het? En wat kan het voor jouw bedrijf betekenen. We leggen het je graag uit!

Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarbij een bedrijf zichzelf positioneert en presenteert als een aantrekkelijke werkgever. Het gaat om het ontwikkelen van een positief imago als werkgever, zodat het bedrijf in staat is om getalenteerde en gemotiveerde medewerkers aan te trekken en te behouden.

Waarom is employer branding belangrijk?

Er zijn vele redenen waarom employer branding belangrijk is. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Toptalent aantrekken – In de huidige competitieve arbeidsmarkt heeft toptalent meer opties dan ooit tevoren. Een sterke employer brand kan helpen de beste kandidaten aan te trekken door aan te tonen dat uw bedrijf een fantastische plek is om te werken.

 2. Werknemers behouden – Een sterke employer brand kan helpen werknemers te behouden door een gevoel van loyaliteit en betrokkenheid bij het bedrijf te creëren. Als werknemers er trots op zijn voor hun werkgever te werken, is de kans groter dat ze op lange termijn bij het bedrijf blijven.

 3. Onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten – In veel sectoren concurreren meerdere bedrijven om hetzelfde talent. Een sterke employer brand kan een bedrijf helpen zich te onderscheiden van zijn concurrenten en het aantrekkelijker maken voor potentiële werknemers.

 4. Verbetering van de merkreputatie – Een sterk werkgeversmerk kan ook de algemene merkreputatie van een bedrijf verbeteren. Wanneer een bedrijf bekend staat als een fantastische werkplek, kan het positieve associaties oproepen met zijn producten en diensten.

Hoe bouw je een sterk werkgeversmerk op?

Maar hoe bouw je een sterk werkgeversmerk op door middel van employer branding? Hieronder staan enkele belangrijke stappen die organisaties kunnen nemen om hun employer branding-strategie te verbeteren.

 1. Definieer je werkgeversmerk
  Een sterke employer branding-strategie begint met het definiëren van het werkgeversmerk van de organisatie. Dit omvat het identificeren van de unieke aspecten van de organisatiecultuur, waarden, missie en visie, en hoe deze zich verhouden tot het aantrekken en behouden van talent.

 1. Creëer een positieve werkcultuur
  Een positieve werkcultuur is essentieel voor een sterk werkgeversmerk. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers zich gewaardeerd en ondersteund voelen, en dat er een gevoel van saamhorigheid en samenwerking is binnen het team.

 1. Geef werknemers de tools om te groeien
  Een organisatie die haar werknemers de mogelijkheid biedt om te groeien en te ontwikkelen, zal zichzelf onderscheiden als een aantrekkelijke werkgever. Het bieden van training, ontwikkelingskansen en mentorship-programma’s zal het potentieel van de werknemers maximaliseren en hun betrokkenheid bij de organisatie vergroten.

 1. Communiceer je werkgeversmerk
  Een belangrijk aspect van employer branding is het effectief communiceren van je werkgeversmerk naar potentiële kandidaten. Dit kan via verschillende kanalen, zoals de bedrijfswebsite, sociale media en vacaturesites. Het delen van verhalen en ervaringen van werknemers kan ook helpen om het werkgeversmerk van de organisatie te versterken.

 1. Zorg voor een positieve kandidaatervaring
  Een positieve kandidaatervaring kan een grote invloed hebben op de perceptie van een organisatie als werkgever. Het bieden van een transparant en efficiënt sollicitatieproces en het geven van feedback aan sollicitanten kan bijdragen aan een positieve ervaring en kan kandidaten aanmoedigen om zich opnieuw te solliciteren in de toekomst.

Een succesvolle employer branding realiseren?

Employer branding is van essentieel belang voor elke wervingsstrategie. Door een krachtig werkgeversmerk te creëren en te promoten, kunnen bedrijven toptalent aantrekken en behouden en zich onderscheiden van hun concurrenten. Hoewel het opbouwen van een sterk werkgeversmerk inspanning en tijd vergt, kan het aanzienlijk bijdragen aan het aantrekken en behouden van talent. Als je wilt sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, nodigen wij je graag uit voor een kop koffie!

Koekje erbij?! Nee, geen stroopwafels, lange vingers of een gevulde koek. Maar een piepklein tekstbestandje voor jouw pc zodat jij een uniek persoon bent. Je bent tenslotte toch geen nummer!