De betekenis van kleur

Opvallen met jouw huisstijl? Dan is kleurgebruik zeer belangrijk. Het gebruik van de juiste kleuren helpt mee aan een positieve klantervaring en kan de identiteit van jouw bedrijf maken of breken. In deze blog vertellen wij jou alles over kleuren en de gedachte hierachter.

Geel

Onze favoriete kleur. Geel straalt enthousiasme en geluk uit. Een felle gele kleur is de meest energieke kleur in vergelijking met andere kleuren. Een doffe gele kleur straalt vertrouwen en positiviteit uit.

Rood

De kleur van de liefde en Coca Cola maar ook van kracht, warmte en jeugdigheid. Rood staat voor kracht en passie. Rood is een kleur die de aandacht trekt. Daarom wordt de kleur rood vaak gebruikt om iets aan te nemen. Moet jouw huisstijlrust uitstralen? Gebruik de kleur rood dan met mate.

Oranje

Deze kleur straalt energie uit. Oranje is een hele toegankelijke en breed inzetbare kleur. Niet alleen wekt deze kleur een gevoel van beweging op, maar straalt het ook vriendelijkheid uit. Oranje wordt vaak gebruikt voor een creatieve en frisse huisstijl.

Paars

Paars wordt vaak geassocieerd met rijkdom. Ook kan de kleur paars creativiteit en spiritualiteit opwekken. Van oudsher wordt paars vaak gezien als een kleur van luxe en klasse. Vandaar dat deze kleur vaak wordt gebruikt in de modewereld. 3x raden waarom chocolademerk Milka deze kleur gebruikt…

Blauw

Wist jij dat blauw de meest favoriete kleur ter wereld is? Blauw staat voor rust en vertrouwen. De kleur blauw kan gebruikt worden in verschillende tinten. Zo straalt een felle, lichte kleur blauw vooral vriendelijkheid en openheid uit. Denk bijvoorbeeld aan het social media platform Twitter. Een donkerblauwe kleur wordt vaak gezien als zakelijk.

Groen

Een combinatie van geel en blauw. Groen is een kleur die stabiliteit en groei uitstraalt. Groen straalt dezelfde energie uit als de kleur geel en heeft daarnaast de kalmerende tinten van de kleur blauw. Deze factoren zorgen ervoor dat de kleur groen wordt gezien als een veilige en betrouwbare kleur!

De keuze maken

Elke kleur heeft een eigen betekenis, maar hoe maak je nou precies de keuze tussen al deze kleuren? Het is belangrijk om de kernwaarden van je bedrijf duidelijk te hebben voordat je een keuze maakt. Zijn bijvoorbeeld jouw kernwaarden van je bedrijf rust en vertrouwen, neem dan de kleur blauw!

Toch niet helemaal zeker over je kleurkeuze of benieuwd welke kleur geschikt is voor jouw bedrijf? Neem eens een kijkje op onze site of stuur een appje naar +31 6 41 71 68 08. De koffie staat klaar!