fbpx

Het belang van contentmarketing

Contentmarketing is de perfecte manier om jouw merkimago online zichtbaar te maken. Het begrip content betekent min of meer alle soort beeld en tekst die iemand voorziet van een informatiebehoeften. Dit kan bijvoorbeeld in een blog vorm, door het plaatsen van berichten op social media of door afbeeldingen en teksten op de website op de website te plaatsen. Wil jij weten hoe je op de juiste manier contentmarketing toepast? Lees dan vooral verder!

Het belang van contentmarketing

Bij contentmarketing draait alles om het neerzetten van een imago. Jij wil jouw branding met een bepaalde uitstraling online zichtbaar maken. Door het toepassen van verschillende content mogelijkheden kan je jouw doelgroep online bereiken en creëert dit meer naamsbekendheid. Bij contentmarketing is het belangrijk om de juiste soort content te plaatsen, voor de juiste doelgroep, op het juiste moment en via het juiste kanaal.

De voordelen

Bij het toepassen van contentmarketing komen verschillende voordelen kijken. Echter haal je hier alleen meer conversie uit wanneer je dit goed aanpakt. Door het toepassen van contentmarketing zorg je dat jouw klanten up-to-date blijven van jouw ontwikkelingen. Het heeft niet alleen voordelen voor bestaande klanten maar het trekt ook nieuwe klanten aan. Door je online zichtbaarheid te verhogen kan dit uiteindelijk ook zorgen voor verhoging van de inkomsten.

Wat is engagement

Tips voor een goede contentmarketing

Wanneer je content gaat plaatsen wil je op een aantal dingen letten: allereerst moet de content aansluiten op jouw merk en doelgroep. Wanneer je content plaatst die jouw doelgroep niet interessant vindt, zal deze content ook niet blijven hangen in de gedachten van de doelgroep. Je wilt een bericht kort en krachtig houden, zo raakt de lezer/kijker niet verveelt. Zorg ervoor dat de content die je plaatst persoonlijk is, laat een gezicht achter jouw merk zien en probeer niet te veel foto’s van het internet af te halen maar maak de foto’s zelf! Tot slot wil je ook de resultaten blijven meten. Alleen zo weet jij waar en wanneer jouw doelgroep actief is en of dat ze de geplaatste content interessant vinden.

Contentmarketing binnen jouw bedrijf toepassen?

Koekje erbij?! Nee, geen stroopwafels, lange vingers of een gevulde koek. Maar een piepklein tekstbestandje voor jouw pc zodat jij een uniek persoon bent. Je bent tenslotte toch geen nummer!