Clubhouse: de hype van het moment. Maar wat is het?

Het kan je haast niet ontgaan zijn. De nieuwe app Clubhouse maakt de afgelopen weken een gigantische groei door. Maar wat houdt deze app nou precies in? En wat kun je er allemaal mee? In deze blog vertellen we je alles over de nieuwe app!

Wat is Clubhouse?

wat is clubhouse?

Clubhouse is een social media platform dat het mogelijk maakt om met verschillende mensen te praten over verschillende onderwerpen. In plaats van foto of video (waar Instagram en TikTok groot mee werden) staat in Clubhouse audio centraal. De app maakt het mogelijk om live mee te luisteren naar gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Als gebruiker kun je een nieuw gesprek starten, jezelf in een gesprek mengen of gewoon lekker meeluisteren. Heb jij een grote voorliefde voor honden? Meng je dan in een ‘clubhuis’ waar er wordt gepraat over honden. Ben je geïnteresseerd in de laatste marketing ontwikkelingen? Start dan een nieuwe conversatie of neem deel aan een huidig gesprek over dit onderwerp. Ook is er de mogelijkheid om kamers en gebruikers te volgen zodat jij als allereerste weet wanneer er nieuwe gesprekken (gaan) plaatsvinden.

Voor wie is Clubhouse?

Helaas is het (nog) niet voor iedereen mogelijk om de app te gebruiken. Allereerst is Clubhouse momenteel alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers. Daarnaast heb je een invite nodig van iemand die al op de app zit. Elke Clubhouse-gebruiker kan 2 mensen uitnodigen om de app ook te kunnen gebruiken. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe meer invites je kunt sturen. Deze slimme marketingtechniek houdt de app exclusief. Wist je dat er op Ebay zelfs Clubhouse-invites worden verkocht voor 97 dollar?

Audio staat centraal.

Wat Clubhouse interessant maakt, is het feit dat je bij elk willekeurig gesprek kunt aanschuiven en je de persoon die aan het woord is ook daadwerkelijk hoort praten. Dit zorgt voor een persoonlijkere ervaring dan bijvoorbeeld WhatsApp. Ook veel beroemdheden zijn actief op het platform. Zo bevind je je eerst in een gesprek met Virgil Abloh (Off-White) om vervolgens daarna over te schakelen naar een andere kamer en te luisteren naar Elon Musk (Tesla).

Maak jij gebruik van de laatste trends?

Het is altijd goed om direct op nieuwe platformen aanwezig te zijn. Zo ben je jouw concurrentie altijd een stapje voor. Hulp hierbij nodig? De koffie staat klaar op onze gezellige kantoor in Oirschot.