The Power of Branding!

Branding: je hebt er vast wel eens over gehoord. Maar wat is branding nu precies en waarom is het hebben van een goede branding noodzakelijk voor jouw bedrijf? In dit blog vertellen we je er alles over!

Wat is branding?

Branding is een term die in het leven is geroepen om jouw bedrijf te onderscheiden van concurrerende merken, producten en/of diensten. Branding is de totale identiteit van jouw bedrijf. Deze term stamt af van het woord ‘brandr’, dat ‘brandmerken’ betekent. Het brandmerken van vee was een veelgebruikte manier waarmee boeren hun dieren van elkaar konden onderscheiden. Vandaag de dag is branding een vorm van marketing waarmee je laat zien waarom jouw merk uniek is. Daarnaast zorgt een goede branding voor herkenning en vertrouwen bij je doelgroep.

Branding belangrijk? Echt wel!

Tegenwoordig is het erg lastig om uniek te zijn en is de concurrentie enorm. Een goede branding is dan ook een must voor elk bedrijf. Het bouwen van een sterk merk is essentieel voor succes en kan het verschil maken tussen jouw bedrijf en dat van je concurrenten. Branding maakt jouw bedrijf dus uniek. Maak daar gebruik van!

Word jij al herkend?

Sneller herkend worden? Dan is het belangrijk dat je consequent de identiteit van jouw bedrijf blijft communiceren. Zorg zowel online als offline voor herkenbaarheid zodat de doelgroep via een blik weet met welk bedrijf hij/zij te maken heeft. Gebruik je een bepaalde kleur? Zorg dat deze kleur terugkomt in bijvoorbeeld je visitekaartjes of op je website. Dit geeft jouw doelgroep een gevoel van herkenning. Consistentie is dus erg belangrijk!

Dit zorgt ervoor dat de doelgroep zich op zijn gemak gaat voelen en eerder tot aankoop over gaat. Gezien worden door de doelgroep? Maak actief gebruik van social media en maak gebruik van een nieuwsbrief. Hulp nodig? Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Het hebben van ‘unique selling points’ is enorm belangrijk. Waarom moet een klant juist gebruik maken van jouw bedrijf, dienst of merk? Doordat het aanbod en concurrentie tegenwoordig enorm is, is het extra belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Zorg er dus voor dat je een connectie opbouwt met potentiële klanten. Dit zorgt er niet alleen voor dat klanten sneller over gaan tot aankoop maar ook jouw bedrijf zullen aanraden bij andere mensen! Ga dus op zoek naar kenmerken die jouw bedrijf uniek maken en deel deze met de wereld!

 

Branding is dus cruciaal om jouw bedrijf uniek te maken en te onderscheiden van concurrentie! Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat de waarden en normen van je bedrijf zijn, wie de doelgroep is en hoe jij jezelf wil onderscheiden. Dit zorgt ervoor dat je je branding kan afstemmen op jouw wensen! Hulp nodig? Wij helpen je graag. De koffie staat klaar!

Opvallen tussen je
concurrenten?

Wil jij je onderscheiden van je concurrentie? Start dan met een goede branding!  Hulp nodig? We nodigen je graag uit op ons gezellige kantoor in Oirschot. Dan gaan we er samen voor zorgen dat jouw bedrijf onvergetelijk gaat worden! 🙂