Waarom jouw bedrijf vandaag nog moet starten met social media!

Is jouw onderneming nog steeds niet actief op social media? Dan is er werk aan de winkel! Jij laat nu gigantische kansen aan je bedrijf voorbij gaan. Maar geen stress: je bent nog steeds niet te laat om in te stappen. We geven je een aantal redenen waarom jij vandaag nog moet beginnen. Lees snel verder…

Sociale media is het meest kosteneffectieve digitale marketingplatform.

Social media is het meest kosteneffectieve marketingplatform. Een account aanmaken op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok is namelijk helemaal gratis. Wil je een nieuwe doelgroep bereiken door middel van betaalde advertenties? Dan bepaal jij helemaal zelf het advertentiebudget. 

Je kunt jouw concurrenten in de gaten houden

Social media biedt ook de mogelijkheid om jouw concurrenten nauw in de gaten te houden. Besteed aandacht aan wat zij doen. Je leert door te observeren. Ontdek wat voor hen werkt, maar vooral ook wat voor hen niet werkt. Zo kom je er achter hoe jij jouw eigen bedrijf (online) kunt verbeteren.

Je kunt onmiddellijke feedback krijgen van klanten.

Social media is daarnaast ook een geweldige manier om onmiddellijke feedback van jouw klanten te krijgen. Stel vragen wat ze vinden van jouw dienst of product. Ga het gesprek aan. Zo biedt je klanten de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier feedback te geven. Zodra jij deze feedback ontvangt, kun je direct aan de slag om jouw aanbod te verbeteren. Zo blijf jij altijd voldoen aan de behoefte van jouw klanten!

Maak je bedrijf persoonlijk

Social media is ook een uitstekende manier om de persoonlijkheid van jouw bedrijf te laten zien. Je bent tenslotte toch geen nummer…
Bouw vertrouwen op bij klanten door te laten zien dat je een écht persoon bent. Luister, reageer en ga in gesprek met mensen die online interactie hebben met je bedrijf.

ongestoord marketing

Social media is hoe jij de meeste van jouw klanten gaat bereiken.

Kortom: social media is dé manier om jouw klanten te bereiken. Je bouwt een sterk merkimago op, bouwt aan een gemeenschap en door onmiddellijke feedback toe te passen voldoe jij altijd aan de behoeftes van jouw klant.

Maar waar begin je? Met zoveel verschillende platformen kan het moeilijk zijn waar te beginnen. Kom daarom gerust eens langs op ons gezellige kantoor in Boxtel. Dan vertellen we je onder genot van een heerlijk bakje koffie welke kanalen bij jouw bedrijf, merk of evenement passen!