Instagram Reels: zo werkt het!

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels is een nieuwe functie binnen Instagram die sterk lijkt op het razend populaire platform TikTok. Met Instagram Reels deel je korte video’s, van 15 seconden, met toffe effecten en muziek. Facebook (dat sinds 2012 eigenaar is van Instagram) omschrijft de nieuwe functie als: “Een nieuwe manier om te creëren en korte entertainment video’s te maken binnen Instagram”. Een hip dansje, een tutorial, kookrecept of een recap van je reis, de mogelijkheden zijn oneindig binnen Instagram Reels…

Instagram Reels vs TikTok

tiktok

Het gehele Reels concept kennen we natuurlijk al van TikTok. En daar is TikTok niet zo blij mee laten ze merken via Twitter. Het bedrijf plaatste destijds een tweet, gericht naar Instagram, waarin ze lieten merken dat ze ‘not amused’ zijn met de nieuwe functie binnen Instagram.

Het is niet de eerste keer dat Instagram een functie kopieert van een ander platform. De welbekende Instagram Stories, lijken namelijk bijzonder veel op de gelijknamige functie binnen Snapchat. Beter goed gejat, dan slecht bedacht… 😉

Instagram Reels voor bedrijven

Als bedrijf gebruik maken van Reels? Wij kunnen je dit zeker adviseren. Reels biedt, net als TikTok, vele mogelijkheden om op een leuke, creatieve en slimme manier een specifieke doelgroep aan te spreken. En dat alles op een hele toegankelijke manier. Daarnaast zorgt Reels voor meer afwisseling in je content. Wat je als bedrijf zijnde kunt posten op Reels? Denk eens aan tips & tricks, challenges, een ‘kijkje in de keuken’ of het delen van een mini-training.

Hoe maak je een ‘Reels’?

Klaar om eruit eruit te springen met Reels? Mooi! Pak je mobiel er maar bij en volg de onderstaande stappen.

  1. Open de Instagram-app
  2. Selecteer onderin de menubalk ‘Reels’
  3. Maak de keuze of je een bestaande video wil editen of dat je een nieuwe video wil opnemen. Hierna kun je onder andere muziek, filters en AR-effecten aan je video toevoegen. Ook is het mogelijk om de snelheid van de video aan te passen.
    Jij bent de baas over jouw creatie!
  4. Ready? Kies voordat je de Reel gaat posten nog een thumbnail, een omschrijving en eventueel bijbehorende hashtags. En, gooo!

Aandacht trekken op social media?

Wil jij je (potentiële) doelgroep op een creatieve manier aanspreken, maar weet je niet hoe? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. De koffie staat klaar op ons vernieuwde kantoor in Oirschot!